Aktuellt


En vinnare?  KPMG:s podcast ”Mervetenheten” där jag är programledare har blivit nominerad till priset Spinn i kategorin årets Content Marketing. I podden möter vi olika spännande människor från näringslivet och pratar om deras passioner och drivkrafter.

127 000 nedladdningar hittills!

Lyssna här:


2016 har varit ett både intressant och intensivt år. Jag fick nöjet att leda de 2 största infrastrukturseminarierna i Sverige, både VTI´s Transport Forum in Linköping och Maskinentreprenörernas ”Stora Infradagen”. Sedan fortsatte våren med Swermas Risk Forum, Tamrodagen, TeknikföreDagen, Mälartinget and LRF samt ett antal uppdrag i Almedalen; NCC:s stora bostadsdebatt, fler inspelningar av Mervetenheten för KPMG och Lantmäteriets seminarier. Jag har också fått lära mer om livsmedelsbranschens villkor via Coop.

Ett stort nöje var att få moderera den stora ECIIA konferensen i oktober, 2 dagar av intressanta seminarier om governance, risk och kontroll. Bland huvudtalarna fanns vår f d statsminister Fredrik Reinfeldt som talade om framtiden för oss och EU, samt TRACE Internationals Alexandra Wrage som berättade om den utbredda korruptionen inom FIFA.


VTI Transportforum i Linköping, januari 2016:

Moderator för inledande plenum. Se video här:

http://www.vti.se/transportforum


NCC Almedalen 2015:

Moderator för NCC:s bostadsseminarium om hållbara städer. Se video här:

http://www.ncc.se/press/ncc-i-almedalen/


International Transport Forum, Leipzig maj 2015:

Ledde 3 sessioner på OECD:s Internationella Transportforum. Se video här:
http://2015.internationaltransportforum.org/videos

Sessioner: Crossing continents, Transport for tourists and travellers samt Airlines, airports and air traffic control.


OpenLab, februari 2015, Stockholm:

Härligt att arbeta med ett så spännande uppdrag där vetenskapens olika discipliner mötte ett nytt sätt att tänka, något som ska skapa nya lösningar på de problem samhället brottas med.

Session 1:https://www.youtube.com/watch?v=BjVvImZ7-Fk

Session 2: (aktuella talare börjar vid ca 43.30 in i klippet)
https://www.youtube.com/watch?v=nZCmtsYDv7Y&spfreload=10


OECD:

Jag är extra stolt över att ha fått vara moderator på OECD:s Transport Forum i Leipzig 2014, videoklipp finns här:

http://2014.internationaltransportforum.org/videos

Titta på sessionerna: Sustainable transport for all (plenum session), Transport Innovation Talks, Towards better use of existing infrastructure


VTI Transportforum:

Och precis lika stolt är jag över att ända sedan 2011 ha fått leda öppningssessionen på VTI:s Transportforum i Linköping, videoklipp från 2014 finns här:

http://bambuser.com/v/4250582


STP_2011.origStora Talarprisets hederspris som bästa moderator 2011:

”Det är med glädje som vi ger Elisif vårt hederspris som årets bästa moderator. Hon har allt som jobbet kräver; allmänbildad, påläst och nyfiken på uppdraget oavsett ämne. Hon driver på resonemangen, tydliggör skillnader och sammanför motstridigheter med lugn och vänlighet. När hon svingar sitt trollspö som moderator vet man att allt kommer att ordna sig.”

 

Elisif_vinn
Foto: Randy Braaten

Vinnarna
Med Manuel Knight, vinnare av Stora Talarpriset 2012.
Foto: Randy Braaten