Kunder om Elisif

Utvärderingar:


ECIIA: Internrevisorernas Europakonferens 2016 (engelska):

Betyg: 8,82/10 i medelvärde (8.74 för innehåll, 8.91 som talare)

Kommentarer från deltagare:

”Excellent throughout the entire two days”.

”Very professional and knowledgeable about the subjects”.

”She was outstanding!”

”Best moderator I´ve come across!”

”The moderators very insightful questions made the communication with the speakers substantial and interesting”.

”Impressive level of knowledge about our profession”.

”She´s magic!”

”Engaged and had relevant questions”.

”Very professional, charming and a great host”.

”Pleasant tone and relevant follow-ups, which put both speaker and audience at ease”.

“Very fluent and humoristic”.

“Very charming and strict at the same time!”

“Impressive how Elisif had gained such understanding of the area of GRC-related issues in order to keep up”

“Such a high level in the discussions/moderator task.”


Swerma riskkonferens (risk managers) 2016-17

”Stort tack för ett väl genomfört arbete. Det var en fröjd att få arbeta med en så professionell moderator och föredragshållare. Vi är otroligt nöjda med hur påläst och förberedd du var, ditt sätt att förbereda föredragshållarna och ditt sätt att leda konferensen framåt under dagen.

Efter varje presentation ställde du väl genomtänkta och relevanta frågor som ytterligare förstärkte föredragshållarnas presentationer. Vi kan lämna våra allra varmaste rekommendationer. Stort tack Elisif! ”

Ulrika Lilliehöök, Managing Director ARS Sweden, Aon Risk Solutions


Tamro-dagen, 2011, 2016-17

”Elisif är en mycket professionell moderator som vi starkt kan rekommendera. Hon är förberedd och påläst samtidigt som hon med sin bakgrund kan ställa frågor och locka fram diskussion på ett naturligt sätt. Elisif klarar av att sätta sig in i komplicerade frågor och strukturer, att ta till sig material och underlag och strukturera och planera genomförandet. Vi är mycket nöjda, och ser det som fullt möjligt att anlita Elisif för kommande event.”

Pontus Moberg, general counsel, Tamro


TeknikFöreDagen (Teknikföretagen) 2016-17

”Vid vår stämma – TeknikföreDagen 2016 – hade vi förmånen att ha Elisif som moderator. Det var första men förhoppningsvis inte sista gången. Mycket proffsig och påläst med stor förmåga att se till våra önskemål men också genom att tillföra sin egen erfarenhet om vad som gör ett stort och viktigt event bra för såväl arrangör som åhörare.”

Jonas Cohen, kommunikationschef Teknikföretagen


LRF Mjölk 2016

”Vi behövde en moderator som kunde balansera en vetenskaplig diskussion på engelska inom ett känsligt område. Vi visste i förväg att det skulle bli en het diskussion men Elisif bidrog starkt till att den blev så balanserad som möjligt. Dels genom att hon skapade förtroende hos talarna genom sina intervjuer inför seminariet, men framför allt genom hennes tydliga och raka sätt på scen.

Hon bröt diskussioner som kunde slutat med pajkastning på ett vänligt och värdigt men tydligt sätt så att publiken förstod att vi ville diskutera den större bilden snarare än detaljer. Det har varit enkelt, roligt och välstrukturerat att arbeta med Elisif. Jag skulle gärna anlita henne som moderator igen.”

Maja Nordström LRF Mjölk Enhetschef Mjölkkvalitet och Nutrition


WWF – pro bono uppdrag, 2016

”Elisif Elvinsdotter modererade Världsnaturfonden WWF:s Partnerkväll 2016 på ett initierat, levande och engagerat sätt. Hon fick alla i rummet att känna sig delaktiga och lyckades med konststycket att leda ett både utmanande och trivsamt samtal med våra paneldeltagare. Stort tack för det!”

Emelie Norhagen, WWF


AFA försäkring, 2017, forskningskonferens:

Talare: 5/5, publikbetyg 5/5, kontakt med Elisif 5/5.


Lantmäteriet, Almedalen 2015-17:

Vi anlitade Elisif Elvinsdotter som moderator för Lantmäteriets seminarium ”Så klarar vi hinderbanan och når ett samhälle med öppna geodata” under Almedalsveckan 2015. Seminariets form påminde om en talkshow med gäster som belyste olika delar av en problemställning.

Elisif tog rollen som programledare och med stor träffsäkerhet lyckades hon styra samtalet och göra våra komplexa frågeställningar enkla och begripliga.

Resultatet blev mycket bra och vi är väldigt nöjda med Elisifs insats. Vi kan verkligen rekommendera henne som moderator. Hon förberedde både sig själv och gästerna väl och gjorde våra frågor till sina genom att lyssna, diskutera och läsa på med engagemang och noggrannhet. I den processen kände vi oss hela tiden delaktiga och trygga med att våra frågor togs om hand på ett professionellt vis.

Henrik Stridsman, kommunikationsdirektör, Lantmäteriet


OECD International Transport Forum, Leipzig 2014-15:

(2015) I would like to take this opportunity to thank you sincerely for your excellent moderation of both the Panel session on Crossing continents and Transport for tourists and travellers on 27 May, as well as the Panel session on Airlines, airports and air traffic control on 28 May during this year´s Annual Summit. As before, you helped ensure efficient, lively discussions and set the tone for the days ahead.

The 2015 Summit provided the setting for policy makers and those working in the transport sector to deepen their understandning of the importance of transport as an enabler of trade and tourism, and discuss with their global peers how the transport sector can best respond to the growth forecast for both trade and tourism.

Once again, thank you for your important contribution to the work of the International Transport Forum.

Yours sincerely, José Viegas, Secretary-General


SLL/TMR – Stockholms läns landsting, konferens om regionala utvecklingsplanen, RUFS, 2014:

”Till att börja med är du väldigt trevlig och enkel att ha att göra med. Du är sympatisk och det har känts tryggt att du är så pass kunnig inom vårt breda (och ibland spretiga) arbetsområde.

Vi uppskattar verkligen all den förberedelsetid du lagt ner tillsammans med oss. Du har varit ett bra stöd för oss på att planera upplägget och har tydligt sagt ifrån när du tycker att det inte blivit riktigt bra utifrån ditt perspektiv. Att få ett så genomarbetat manus i så god tid kändes väldigt skönt för oss, men gjorde det även möjligt för oss att hjälpa till med vissa justeringar och kunna höja hela upplevelsen under dagen en ytterligare nivå.
Men än mer tid har vi förstått att du tagit med talarna. Alla jag pratat med har varit väldigt nöjda med de samtal du haft med dem i förväg och vi tror att du har varit en viktig del i att ge dem feedback och känna sig trygga på scen.

Arbetet med våra andra konsulter har ju fungerat väldigt smidigt också, Nine Yards och Tommy Brotte, trots att det varit lite bökiga förutsättningar för dig då appen har varit ett helt nytt arbetssätt för oss.

Under konferensen var du lugn, gav ett seriöst intryck och var väldigt behaglig att lyssna till. Du fungerar som en bra och trygg guide genom dagen utan att ta allt för stor plats.
Det finns en del saker för oss att vara självkritiska till när det gäller programmets utformning och möjlighet att hinna med reflektioner och frågor till talarna. Samtidigt var det nytt för oss med den här interaktionen och vi tycker att du hanterade situationen jättebra. Och trots att det varit nytt för oss kände vi oss hela tiden väldigt trygga med att det skulle lösas bra med dig på scen.

I efterhand kan vi tycka att den avslutande diskussionen med politikerna kunde ha varit lite vassare, med tuffare följdfrågor. Men det är egentligen mer kritik mot oss som uppdragsgivare, jag bad dig att inte ställa för tuffa frågor. Vi är övertygade om att du skulle kunna ha varit mer tuff gentemot politikerna om du haft det i uppdrag.
Så tusen tack för all hjälp Elisif, vi kommer verkligen att rekommendera dig för andra kollegor som anordnar konferenser. Lite mer förberedelsetid än många andra moderatorer, men de pengarna upplever vi att vi fått tillbaka dubbelt av resultatet!

Nils Blume & Britta Hjelt, TMR


OpenLab invigningsdag, 2015:

”Vid invigningen av OpenLab valde vi Elisif efter att ha letat efter någon som kunde hantera vårt komplexa ämne. Vårt tema var “Challenge the Challenges” och handlade om transdisciplinär innovation skapad i extrema miljöer. Vi hade en grupp på åtta föreläsare från olika vetenskapsområden, vilket gjorde det svårt att hitta rätt bland de olika moderatorerna.

Elisif arbetade intensivt med sin egen förstudie av både talarna och de olika ämnena, sedan arbetade hon igenom ett manus som hon sedan slutförde i samtal med oss. Vi var väldigt glada över hur hela processen såg ut och hur vi blev involverade i slutresultatet. Allt levererades med hög professionalism och ett väldigt gott resultat. Jag och vi på Openlab kan verkligen rekommendera Elisif och kommer definitivt att använda Elisif fortsättningsvis.”

Nino Baraka, projektledare invigning Openlab (2015)


LO:s första valkonferens, 2014:

”Vi på LO anlitade Elisif Elvinsdotter som moderator för vår stora Valkonferens med ca 500 deltagare. Elisif genomförde sitt uppdrag med stor professionalitet och med en stor nyfikenhet. Hon bidrog till att det blev en mycket lyckad konferens och vi är väldigt nöjda. Skulle verkligen rekommendera Elisif till andra organisationer som vill ha en proffsig och samhällsintresserad konferencier!”

Elisabeth Brandt Ygeman, valledare LO (2014)


NCC 2014-16, flera olika uppdrag:

”Elisif Elvinsdotter var moderator för NCC vid NCC:s huvudseminarium ”Bostäder för alla – hur ska bostadspusslet läggas?” i Almedalen 2014. Detta bostadspolitiska seminarium med ett avancerat upplägg i tre steg med presentation, politisk debatt och inspel från experter var fullsatt och fick högsta betyg av såväl besökare som NCC:are på plats.

Elisif är engagerande, kunnig, påläst, professionell, med en oerhörd förmåga att läsa av situationen, lyssna och med fast hand styra presentatörer och paneldeltagare. Hon har en förmåga att driva och lyfta debatten utan att själv ta över. Hennes mångåriga erfarenhet som programledare för direktsända debatter i TV gör att hon lugnt och säkert löser oväntade situationer, får deltagarna att växa och skapar en engagerande stämning mellan seminariedeltagare och publik.”

Anna Trane, press & PR-chef NCC (2014)


Ekonomistyrningsverket, ESV-dagen, 2013:
”Betyg i utvärderingar:
96 procent av besökarna är nöjda eller mycket nöjda med förmiddagen som leddes av Elisif och innehöll program på stor scen för samtliga besökare)

På en skala 1-10 där 10 är utmärkt får besökarna poängsätta deltagarna i programmet. Du fick då 8,3 i medel vilket är ett av de högsta vi någonsin har mätt upp! Panelsamtalet fick 7,3 vilket också är mycket bra.I de öppna kommentarerna har några besökare särskilt berömt dig, en skrev ”Lysande moderator!”

Sammantaget: ett utmärkt betyg av besökarna!

Vi som arrangörer har också satt stort värde på samarbetet med dig.
Du har varit påläst och väl insatt och kommit med värdefull input vid formandet av programmet. Man kände sig trygg med ditt sätt att arbeta: att kontakta alla föredragshållare och att du skrev manus som vi fick titta på i förväg. Du var hela tiden nåbar och lätt att få kontakt med.

Du bidrog starkt till ett lyckat arrangemang: du lyfte fram den röda tråden på ett föredömligt sätt, lyfte fram essensen i de enskilda föredragshållarnas punkter i den enskilda frågestunden, fick talarna att slappna av och känna sig bekväma på scen, genomförandet av panelsamtalet var professionellt och engagerat.

Sammantaget: högsta betyg också av oss som arrangör!”
Susanna Hammarberg, ESV


Nine Yards:

“I have chosen to work with Elisif due to her immaculate professionalism, great personality and ability to deliver sharpness as well as comfort to a project. Although tight schedules and difficult circumstances sometimes, Elisif always keep her calm and impressive focus on the task at hand. There are very few Elisif-personalities around these days so if you face the opportunity to work with her or to know her, don’t hesitate, just do it!”

Jörgen Svedberg, vice VD Nine Yards (2010)


Combined:

”Att jobba tillsammans med Elisif innebär trygghet och garanterad högkvalitativ leverans.

Jag har i mitt jobb som innehållsproducent haft förmånen att arbeta tillsammans med Elisif i ett stort antal projekt de senaste 5 åren. Då min uppfattning är att de flesta möten mår bra av en större del samtal och diskussioner istället för längre monologer och långa ppt-dragningar, är det av största vikt för mig att hitta duktiga samtalsledare. Att få möjlighet att arbeta med en moderator med de kvaliteter Elisif har, innebär att de ambitioner jag sätter upp tillsammans med min kund alltid uppnås och i de flesta fall överträffas.

Jag kan alltid vara trygg med att Elisif gör ett grundligt arbete när det gäller att sätta sig in i det ämnesområde uppdraget gäller. Oavsett komplexitet och ämnesområde är jag alltid trygg med att Elisif möter de gäster hon skall samtala med relevanta frågeställningar, väl avvägda för den kunskapsnivå publiken befinner sig på. Elisif är genuint intresserad av människor och deras erfarenheter och kan få den mest osäkra gäst att känna sig trygg och ge det där lilla extra tillsammans med henne på scen.”
Gun Molin Jansson, projektledare & innehållsproducent, Combined (2013)


EY (fd Ernst&Young) 2010-14, främst deras riskkonferens:

”Jag uppskattar verkligen Elisifs engagemang och extremt grundliga research inför ett evenemang – både vad gäller temat i allmänhet och de inbjudna talarna i synnerhet. När talarna är bekväma och avslappnade på scenen blir publiken också nöjd. Utöver det, är samarbetet inför evenemanget så enkelt med Elisif. Hon är otroligt klok och lätt att arbeta tillsammans med.”
Eva Linder, marketing manager, Ernst & Young (2012)

”Ett stort tack för din medverkan Elisif. Det var roligt att träffas igen och få arbeta med dig. Du är alltid väl påläst och förberedd vilket ger en trygghet för alla som är på scen och skapar en trevlig stämning. Ser fram emot att göra något gemensamt evenemang snart igen!”
Helena Herlogsson, vice VD Ernst & Young AB (2011)

”Stort tack Elisif! Jag vill tacka Dig för att Du bidrog till att göra Ernst&Young-dagen i Åre till en mycket stor framgång. Allt flöt perfekt och jag är mer än nöjd med resultatet. Ditt proffsiga arbetssätt och stora engagemang imponerade på mig!
Jag hoppas att vi får fler tillfällen att samarbeta i framtiden!”
Jan Birgersson, VD Ernst & Young AB (2010)

”Tack för ett fantastiskt arrangemang och genomförande även i år, trots sen input. Vi hoppas på nya gemensamma utmaningar. Stort tack!”
Ernst&Young genom Eva Linder (2010)


Mälardalsrådet 2012-17, en rad olika konferenser:

”Vi har anlitat Elisif som moderator till några större konferenser och ett Almedals-seminarium under 2012. Ämnesmässigt har det handlat om infrastruktur, kollektivtrafik och samhällsutveckling ur ett storregionalt perspektiv. Det är komplexa frågor som berör en mängd olika aktörer, främst från politik och myndigheter. Elisif tar sig an frågorna oerhört seriöst och engagerat. Hon är nyfiken, intresserad och ger sig inte förrän hon förstår och har grepp om det hela. Som uppdragsgivare kan jag lita på att hon levererar varje gång, det känns tryggt!”

Maria Nimvik Stern, Mälardalsrådet (2012)


IIA – Internrevisorerna, 6 år i rad 2012-2017:
”Vi är väldigt glada att du hade möjlighet att medverka vid vår konferens som moderator! Vi har under många år lyckats samla runt 250 deltagare, c:a en tredjedel av våra medlemmar till Internrevisionsdagarna, vår årliga konferens. Varje år blir vi så glada över det höga deltagandet och utvärderingarna. Nu senast var utmaningen större än vanligt då det gällde att försöka matcha förra årets stort uppslagna 60-årsjubiléumskonferens på Grand Hotel…

Det gick bra och du var en viktig bidragande faktor! Du förde konferensen vidare, den stannade inte upp vid varje föredragshållare, utan blev mer en sammanhållen helhet. Imponerande hur du hade förberett dig och lade dig på precis rätt nivå i dina frågor och kommentarer. Jag kan inte påminna mig att vi någonsin haft så höga utvärderingar av ett inslag, inte en enda var det minsta negativ till din insats.

Ur utvärderingarna:

  • Elisif mycket duktig moderator och var väldigt påläst.
  • Elisif var jättebra och påläst.
  • Moderatorn fick i vissa fall fram mer information genom sina frågor än föreläsarna lyckades förmedla på egen hand. Mycket bra val av moderator!
  • Elisif Elvinsdotter var en väldigt bra moderator!!! Mycket bra påläst och ställde mycket bra frågor till talarna. Använd henne igen.
  • Jag tycker att årets konferens var en av de bästa hittills. Programmet kändes mycket genomtänkt och alla presentationer höll hög kvalitet. Extra stort plus för val av moderatorn Elisif – hon gjorde ett mycket bra arbete, var påläst och ställde relevanta frågor utifrån vilka som satt i publiken!
  • Moderatorn Elisif var suverän!
  • Elisif är toppen.
  • Mycket bra moderator. Satte in oss i frågorna då hon hade gjort lite ”förundersökning”.
  • Moderatorn Elisif Elvinsdotter gjorde ett fantastiskt jobb! Hon var mycket påläst och ställde bra frågor.
  • Moderatorn var mycket bra.

Tack och ser fram emot att ha dig som moderator nästa år igen.”

Klas Schöldström, VD IIA (2012)


Swedavia, ledardag samt Swedaviadagen, 2013-14:

”Elisif har visat sig ha en enorm förmåga att sätta sig in i vår verksamhet och på tre events fått en stor genomslagskraft i organisationen. Hon leder och driver paneldiskussion på deltagarnas villkor och får dem att känna sig bekväma i situationen och tillförsäkrar åhörarnas förståelse. Hon ifrågasätter otydligt internt språk och ser till att budskap går fram. En klippa på målgruppsanpassning!”

Michael Persson Gripkow, Chief Commercial & Marketing Officer, Swedavia (2013)


Trafikverket, 2011 (Transporforum i Linköping, moderator 2011-17):

”Elisif var moderator vid inledningen av Transportforum i Linköping (1800 deltagare från hela transportsektorn) 12-13 januari 2011. Temat för inledningen var Våga tänka vidare! Intrycket är att Elisif agerade mycket professionellt i genomförandet av sin uppgift. Hon var väl förberedd och påläst. Hon kontaktade övriga medverkande för samtal och genomgång före konferensen. Elisif agerade tryggt och engagerat på scenen och såg till att tidsschemat fungerade. Hon hade också förmågan att flexibelt disponera om programmet då en viktig talare blev försenad.
Vi är mycket nöjda med Elisifs insats och riktar ett varmt tack till henne!”

Lena B Eriksson, Trafikverket (2011)


KFS-dagarna (samhällsnyttiga företag, både kommunalt och privatägda)

”Tack för en mycket bra insats. Bästa betyget är nog att vi ser fram emot att få samarbeta med dig igen. Du var så väl påläst och förberedd att det inte märktes! Du ställde bara rätt frågor, förstod de olika frågeställningarna vare sig det handlade om välfärd eller konkurrensregler. Mentometerfrågor och ämnen bara stämde. Det krävs mycket förberedelser för att verka spontan. Du agerade smidigt och skapade en trevlig stämning för oss alla och hanterade våra sakområden som om du alltid arbetat med oss. ”

Christel Wiman, VD KFS (2011)


Q-day i Lund, The human interface, vetenskap

”Med Elisif följde ett engagemang för uppgiften som ingav trygghet från första stund. Hennes minutiösa förberedelser och stora lyhördhet för våra önskemål och de medverkandes förutsättningar i kombination med en blixtsnabb förmåga att känna in stämningar i lokalen och knyta samman de olika programpunkterna bidrog starkt till att göra vårt arrangemang till en succé.”

Elisabet Johnson, Q-day (2010)


Vårdförbundet, fackmöte med landstingspolitikerna:

”Betyg: 5 (av 5)
Oerhört professionell. Trygg i sin roll. Trevligt sätt, samtidigt som hon var tydlig med att styra diskussionen. Var påläst och kunde ställa följdfrågor på svar som gavs från politikerna. På den korta tid som hon fick på sig så blev hon väldigt insatt i våra frågor.
STORT TACK för ett mycket väl genomfört uppdrag.”

Pia Arndorff, Vårdförbundet (2010)